• Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45
50 puntentoernooi
Featured

Kei gezellig 50 puntentoernooi

Op zaterdag 16 december vindt het jaarlijkse 50 puntentoernooi van Yokoten judo plaats in de gymzaal van de Otterdonk. Er zijn 64 deelnemers, van 6 tot 18 jaar oud. De wedstrijden worden op twee matten gespeeld, waarbij er steeds een mix is van beginnende en meer gevorderde judoka's. De judoka's strijden in verschillende categorieën, op basis van leeftijd, niveau, gewicht en kleur band.

Na blok 1 wordt er een demonstratie gegeven van de 1e serie Nage-No-Kata. Deze kata is een serie van nage-waza, oftewel werptechnieken. De demonstratie wordt gegeven door een aantal ervaren judoka's van Yokoten.

Alle judoka's doen hun best op het 50 puntentoernooi. Soms gaat het in het hoofd net even wat anders en dan toch weer op de mat staan is knap. Ook als het niet lukt, heb je het geprobeerd. Judo leer je met vallen en opstaan, en weet, het gaat niet alleen om winnen. Je doet mee om beter te worden in judo! Wellicht heb je iets geleerd in de les en wil je het uitproberen in een echte wedstrijd? Misschien vierdien je wel de titel judoka van de maand! Aan het eind van de dag staan alle deelnemers op het podium om de beker in ontvangst te nemen.

De uitslagen van het tweede 50 puntentoernooi in 2023 zijn als volgt:

  • 1e plaats: 
    Mila Dermiŝek, Finn Kanters, Dennis Jansen, Emma van Vugt, Mees van Lieshout, Juan Köse, Thomas Jansen, Tymo Berkhout, Noah Kam, Siem van Vugt, Aaron van Kessel, Bram van den Brand, Kayra Kilinçarslan, Renée Kramer, Stijn Jongenelen
  • 2e plaats: 
    Lars Evers, Jort Broekhoven, Chloé Bloemendaal, Evie Berkhout, Tim van Lier, Ela Baltacioglu, Senn Kanters, Raf Lauf, Wessel de Jong, Siem van der Horst, Roan Thijs, Damián Hensgens, Jonah Rosenbrand, Damian Michielsen, Kjell Teuling
  • 3e plaats: 
    Benthe Evers, Simone Brosens, Sybe Verspeek, Jens de Bruijne, Odin Smulders, Baily Brabers, Oliwier Sobczak, Janine Oomens, Ilva Smulders, David Boenders, Flip Gerritsen, Tommy Stabel, Damin de Bruijne, Robyn Siemons, Cathelijne van de Kruijs, Guus van Beurden, Mats Rombouts, Eli van den Heuvel, Senn Loonen, Sem Verdaasdonk, Eymen Al Bazaz, Devon Hensgens, Bo Rosenbrand, Milan Petter, Jolle van Riel, Sem Timmermans, Tibbe Gerritsen, Tim van Troost, Lucas van Vlaardingen, Suus Verschure, Maas van Loon

50 puntentoernooi groep 1

Extra dank

De organisatie wil graag extra dank uitspreken aan de scheidsrechters van het 50 puntentoernooi. Stijn Jongenelen, Pascal Rosenbrand, Bob Gerritsen en Tibbe Gerritsen. Ook is er veel dank voor de vele vrijwilligers. Zonder jullie is dit niet mogelijk.

50 puntentoernooi groep 2

Tot volgend jaar!

De judoka's van Yokoten kijken alweer uit naar het volgende 50 puntentoernooi, dat op zaterdag 22 juni 2024 plaatsvindt.

Gerelateerd nieuws

Bereid je voor op het judo-examen!

Bereid je voor op het judo-examen!

Lesuitval in de vakanties

Vakantie en judoles

Kapsel voor judoën met lang haar - houdt de nek vrij

Judo veilig met lang haar - houdt de nek vrij

  • Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45