• Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45
Cammeleur - we zijn verhuisd!
Featured

We zijn verhuisd!

Vanaf dinsdag 9 januari beginnen de judolessen weer! Let op: vanaf nu judoën we in De Cammeleur in zaal 7. Deze zaal bevindt zich op de tweede verdieping. Voor praktische informatie over de Cammeleur kun je terecht op de website van de Cammeleur.

Het is alweer een tijdje geleden wanneer in 1880 aan de Hoge Ham in Dongen Hotel Musis Sacrum verreist. Met 30 kamers en een riante tuin met vijver is het een imposante verschijning in Dongen. Wanneer in 1885 de eerste steen gelegd wordt voor de bouw van een concertzaal voor Harmonie Musis Sacrum, de basis gelegd voor de huidige Cammeleur.

Een kleine eeuw later, in 1974 wordt het hotel met de grond gelijk gemaakt en is gestart met De Cammeleur. Het wordt een dorpshuis met daaraan gekoppeld een theaterzaal. De tuin die bij het hotel hoorde wordt aan Park Vreedeoord toegevoegd. Na ongeveer een halve eeuw komt men tot de conclusie dat De Cammeleur niet meer aan de eisen voldoet en wordt besloten een nieuw pand te bouwen. Middels een prijsvraag wordt aan de Dongenaren gevraagd wat een goede naam zou zijn voor dit pand. De Dongense bevolking, nogal gehecht aan historie, hoefde niet lang na te denken. De naam De Cammeleur blijft behouden! In September 2018 wordt het nieuwe pand zoals we het nu kennen feestelijk geopend.

Omdat we als judovereniging behoefte hebben aan uitbreiding en dit in de Otterdonk helaas niet mogelijk is gezien de volle agenda, zijn we in contact gekomen met de Cammeleur. Hier kunnen we terecht in een prachtige zaal waar we de matten kunnen opslaan. De airconditioning zorgt ervoor dat de zaal altijd op de juiste temperatuur blijft. Ook is er de mogelijkheid om tijdens de les een heerlijk kopje koffie in het Grand Café te drinken.

Gerelateerd nieuws

Bereid je voor op het judo-examen!

Bereid je voor op het judo-examen!

Lesuitval in de vakanties

Vakantie en judoles

Kapsel voor judoën met lang haar - houdt de nek vrij

Judo veilig met lang haar - houdt de nek vrij

  • Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45