• Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 18:00 - 20:45
Featured

Clubkampioenschappen

Op zaterdag 29 juni vinden de Yokoten Judo clubkampioenschappen plaats. Er zijn maar liefst 72 inschrijvingen, welke verdeeld worden over 16 poules. In poules van 5 of 4 judoka’s spelen we in halve competitie, wat betekent dat iedere judoka tegen alle judoka’s in dezelfde poule strijdt om een eerste plaats. De clubkampioenschappen vinden plaats in de theaterzaal van De Cammeleur. Een prachtige zaal waar je veel ruimte hebt voor zowel de matten als de bezoekers. De temperatuur is perfect om er flink aan de bank te gaan.

De jongere judoka’s zullen in kumi kata starten. Dit betekent dat je elkaar vastpakt voordat de wedstrijd begint. Om 12.00 uur is de zaal gereed en zijn de judoka’s uit het eerste blok aanwezig. Omdat de senioren ook meedoen spelen we op 2 matten, waarbij de senioren wat meer ruimte krijgen.

René Jansen op bezoek bij de clubkampioenschappen

Dan komt ook René Jansen, wethouder bij de gemeente Dongen met onder andere Sport en Cultuur in zijn portefeuille, even langs om te kijken hoe zo’n toernooi eruit ziet. Judo is namelijk erg goed voor kinderen. Naast het recreatieve gedeelte draagt de sport ook bij aan de mentale en fysieke ontwikkeling van een kind. Veilig leren vallen en vooral ook weer opstaan; omgaan met fysiek contact en het ontwikkelen van zowel sociale als motorische vaardigheden.

Westrijdruimte clubkampioenschappen

In totaal drie blokken komen alle judoka’s aan de bak en aan het eind van ieder blok is een prijsuitrijking. De bekers vallen goed in de smaak. Winnen of verliezen maakt niet uit, maar zo’n grote beker is toch mooi meegenomen. Niet alleen de judoka’s vallen in de prijzen. Er zijn ook 2 doorzettersprijzen. Eén ervan gaat naar Suus Verschuren en de andere naar Jort Broekhoven. Beiden hebben zich meer dan goed ingezet tijdens de les en daarmee een enorme groei doorgemaakt. Ze hebben zich ware doorzetters getoond. Ook zijn de judoka’s van de maand juni en juli bekend gemaakt. Deze zijn te vinden bij onze eregalerij. De uitslagen zijn terug te vinden op jbn.toernooi.nl. Ga naar het tabblad spelers, klik op de naam van uw zoon of dochter. Hier ziet u de gespeelde wedstrijden. Door op de naam van de poule te klikken komt u bij de uitslagen van het poultje.

Blok 1 clubkampioenschappen

Gerelateerd nieuws

Bereid je voor op het judo-examen!

Bereid je voor op het judo-examen!

Lesuitval in de vakanties

Vakantie en judoles

Kapsel voor judoën met lang haar - houdt de nek vrij

Judo veilig met lang haar - houdt de nek vrij

  • Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 18:00 - 20:45