• Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45
Geslaagd! Gonnie tekent het diploma tussen de judoka's waar ze zo trots op is.
Featured

Geslaagd met vlag en wimpel

Nadat we de judovereniging hadden opgericht, was er nog één grote wens van Gonnie, het behalen van het diploma Judoleerkracht 3. Vandaag is de grote dag en mag ze op voor haar examen. Of ze geslaagd is of niet, weten we pas aan het einde van het examen.

Het eerste deel van het examen is voor Gonnie al begonnen als Flip, Dennis, Evie, Robyn, Tommy, Mila, Raf, Max, Senn, Aaron, Yens en Noah binnenkomen. Terwijl de judoka's zich omkleden mag Gonnie de zaal in voor een voorbespreking. Yens en Noah doen niet mee, maar zijn er als reserve mocht iemand niet kunnen. In deze voorbespreking worden vragen gesteld over de les en de voorbereiding voor deze les. Als onderdeel van het examen moet Gonnie namelijk een les geven met behulp van Stijn. Na de les zal ze te horen krijgen of ze geslaagd is of niet. De les kan beginnen en de kinderen mogen naar binnen. Gelukkig zien we door de deuren lachende gezichten, ze hebben er veel zin in. Voor de ouders zit er niets anders op dan even van een kopje koffie of thee te genieten in het Grand Café van de Cammeleur. Dan is de les afgelopen, de judoka's komen naar buiten. "En? en?", vragen we. "Geen idee, ik denk wel dat ze geslaagd is", zegt Raf. Robyn weet het niet, want een examen doen is echt heel spannend. Na de les krijgt Gonnie een nabespreking waarin nog meer vragen gesteld worden over wat de examinatoren gezien hebben.

Maar is ze nu geslaagd of niet? Dan gaat de deur open en een van de examinatoren komt naar buiten om te vragen of alle judoka's de zaal in willen komen om te zien hoe Gonnie haar diploma gaat tekenen. "HOERA, ze is geslaagd", klinkt het vanuit de hal. Inmiddels staat Gonnie in tranen in de dojo te wachten. Het is dan eindelijk zover. Hard werken wordt uiteindelijk altijd beloond en Gonnie zet haar handtekening tussen de judoka's waar ze zo trots op is. Als dank krijgen ze een mooie chocolade Paashaas. 

Nogmaals enorm bedankt Flip, Dennis, Evie, Robyn, Tommy, Mila, Raf, Max, Senn, Aaron, Yens en Noah. Natuurlijk ook een grote dankjewel aan de ouders. Naast dat Gonnie geslaagd is, is het ook een geslaagde dag geweest.

Gerelateerd nieuws

Bereid je voor op het judo-examen!

Bereid je voor op het judo-examen!

Lesuitval in de vakanties

Vakantie en judoles

Kapsel voor judoën met lang haar - houdt de nek vrij

Judo veilig met lang haar - houdt de nek vrij

  • Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45