• Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 18:00 - 20:45
Bereid je voor op het judo-examen!
Featured

Bereid je voor op het judo-examen!

Bereid je voor op het judo-examen in februari! Vraag de examenkaart(en) aan die bij jouw stof horen. Zo kun je thuis al de filmpjes in Mijn Yokoten kijken.

Het examen is openbaar en iedereen mag er bij zijn om de vorderingen van de judoka’s zien. Er is een speciale poster met exameneisen en tips verkrijgbaar bij de judoleraar of via Mijn Yokoten.

Het examen voor de zwarte band wordt door de Judo Bond Nederland afgenomen. Vanaf 16 jaar mag je hieraan deelnemen, na goedkeuring van de leraar. Informatie over het examen voor de zwarte band is verkrijgbaar bij de judoleraar.

De band die een judoka draagt  is bedoeld om de judojas dicht te houden. Aan de kleur van de band kun je zien hoe gevorderd een judoka is. Binnen het judo bestaan 16 graduaties voordat je helemaal bovenaan bent. Je start met de klassen (kyu) die terugtellen. Zo begin je met zesde kyu (witte band), vijfde kyu (gele band), vierde kyu (oranje band), derde kyu (groene band), tweede kyu (blauwe band) en tenslotte de eerste kye (bruine band).

Daarna kun je examen doen in dan-graden. Deze tellen op, je start dus met eerste dan, tweede dan, derde dan enzovoorts. Na zijn dood heeft Jigoro Kano de twaalfde dan als symbolisch eerbetoon gekregen. De tiende dan is het hoogst haalbare niveau wat je kunt halen. 

Het examen voor de witte tot en met de bruine band kun je bij de vereniging halen. Voor dan-graden doe je examen bij een examencommissie in het district Zuid-Nederland.

Gerelateerd nieuws

Lesuitval in de vakanties

Vakantie en judoles

Kapsel voor judoën met lang haar - houdt de nek vrij

Judo veilig met lang haar - houdt de nek vrij

Grote Clubactie 2022

Grote Clubactie 2022

  • Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 18:00 - 20:45