• Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 18:00 - 20:45
Kapsel voor judoën met lang haar - houdt de nek vrij
Featured

Judo veilig met lang haar - houdt de nek vrij

JBN adviseert bij lang haar ervoor te zorgen dat de nek vrij blijft. Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse applicatiecursus voor scheidsrechters. Stijn en Gonnie Jongenelen waren hierbij aanwezig. Er zijn wijzigingen mbt opsteken van haar om zo een kapsel te creëren waarbij iedereen veilig kan judoën.

Tijdens de judo gelden de volgende regels:

  • De nek moet vrij blijven. Een vlecht is dus NIET toegestaan.
  • Alleen een staart is NIET toegestaan.

Regel voor het kapsel die blijft: gebruik elastiekjes zonder ijzertjes of iets hards. Tijdens de judolessen zien we dan ook graag dat het kapsel van uw zoon/ dochter in een knot of ingevlochten is waarbij de nek vrij is. Alle regels die bij judowedstrijden horen kun je vinden via deze link. Al onze hygiëne en veiligheidsregels vind je op de website onder het menu vragen.

Onbezorgd sporten is voor iedereen prettig en draagt bij aan betere sportieve prestaties. Daar hoort ook het juiste kapsel bij. Belangrijke voorwaarden daarvoor zijn dan ook (sociale) veiligheid en een vertrouwde omgeving. Clubs maken dit bijvoorbeeld nadrukkelijk kenbaar middels het JBN keurmerk. De JBN streeft naar een veiliger sportklimaat. Ook als vereniging willen wij onze leden en leden van bezoekende verenigingen een veilig sportklimaat bieden. Vandaar dat wij hierin de regels van de JBN volgen.

 

Gerelateerd nieuws

Bereid je voor op het judo-examen!

Bereid je voor op het judo-examen!

Lesuitval in de vakanties

Vakantie en judoles

Grote Clubactie 2022

Grote Clubactie 2022

  • Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 18:00 - 20:45