• Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45
Kruikentoernooi - Yokoten Judo in Kruikenstad
Featured

Judotoernooi in Kruikenstad

Met carnaval in het vooruitzicht zijn op 28 januari 5 judokas van Yokoten Judo in Tilburg te vinden. Ze zijn in de Kruikenstad om mee te doen met het Kruikentoernooi wat georganiseerd wordt door Judoklub Tilburg. Voor de meesten is dit de eerste keer dat ze meedoen met een groot JBN toernooi.

Hoewel winnen leuker is dan verliezen, neem je vooral deel aan toernooien om beter te worden in judo. Emma van Vugt heeft in ieder geval zin in het Kruikentoernooi. Ze laat zien dat ze zich niet zomaar laat pakken. Dit levert een aantal mooie wedstrijden op. Noah Kam heeft al vaker aan een dergelijk toernooi meegedaan, maar nu voor de eerste keer in de -15. Dat blijkt een stuk lastiger dan gedacht, maar Noah gaat gewoon door. Knap hoor!

Daarna zijn Dax van der Veeken en Mees van Lieshout aan de beurt. In hun eerste wedstrijd op het Kruikentoernooi zijn ze nog niet helemaal opgewarmd, waardoor deze een beetje moeizaam verloopt. Daarna gaan ze als een speer. Moe maar voldaan komen ze bezweet weer van de mat af.

Siem van Vugt zit in het laatste blok. Hij is ingedeeld in een poule van zeven judokas en moet daarmee zes partijen judoën. Dat gaat hem bijzonder goed af, zeker gezien de score. 

Dit levert de volgende uitslagen op voor onze judokas:

1e plaats voor Siem van Vugt
2e plaats voor Mees van Lieshout
3e plaatsen voor Noah Kam, Emma van Vugt en Dax van der Veeken.

Wij hopen dat alle judokas een leuke dag gehad hebben en een ervaring rijker zijn. Wij hebben in ieder geval genoten van de wedstrijden en zijn enorm trots dat ze hebben meegedaan.

Op 30 januari en 2 februari zijn de examens. Wij wensen iedereen die examen doet veel succes!

 

Gerelateerd nieuws

Bereid je voor op het judo-examen!

Bereid je voor op het judo-examen!

Lesuitval in de vakanties

Vakantie en judoles

Kapsel voor judoën met lang haar - houdt de nek vrij

Judo veilig met lang haar - houdt de nek vrij

  • Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45