• Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45
JBN ZN Districts Toernooi -12 -10
Featured

Yokoten Judo bij Districtstoernooi in Rijen

Op zaterdag 24 september is Yokoten Judo aanwezig in Rijen. Judo Bond Nederland, District Zuid-Nederland organiseert het Districtskampioenschap voor de -15 leeftijdsklasse. Naast dit toernooi vindt ook het Districtstoernooi voor de -12 en -10 leeftijdsklassen plaats. Drie judokas van onze vereniging nemen deel in de categorieën -10 en -12.

Het Districts Kampioenschap is een kwalificatietoernooi voor de Nationale Kampioenschappen. Het Districts Toernooi heeft geen nationaal vervolg, maar is zeker geen licht toernooi! 

Senn Loonen neemt deel in de klasse Jongens -12 -30 kg en speelt in een poule van 5, welke als halve competitie gedraaid wordt. Iedere judoka speelt een partij tegen alle tegenstanders. Senn vecht hard en weet zelfs bijna een punt te maken. Ook laat hij zien dat hij zich prima uit houdgrepen kan bevrijden. Ondanks het harde werk, helaas geen winst voor Senn, maar zeker niet slecht gedaan!

Aaron van Kessel neemt deel in de klasse Jongens -12 -46 kg. Met zeven deelnemers wordt deze poule in een afvalsysteem gedraaid. Met één verliespartij ga je naar de verliezersronde, na twee keer verliezen lig je uit het toernooi. Dan zit het Aaron niet mee, zijn eerste partij mag hij tegen de latere kampioen. In de tweede ronde weet hij een Waza-Ari te scoren welke opgevolgd wordt door een houdgreep waarmee hij een Ippon en daarmee de partij binnenhaalt. Het gevecht voor de derde plaats weet Aaron helaas niet te winnen. Maar met zes tegenstanders is dit zeker een resultaat om trots op te zijn!

Siem van Vugt speelt in de klasse Jongens -10 -42 kg welke slechts drie deelnemers kent. Deze poule wordt in hele competitie gedraaid wat betekent dat je twee keer tegen alle tegenstanders speelt. Siem speelt aanvallend en heeft er hard voor moeten vechten. Desalniettemin is hij toch tweede geworden op het Districtstoernooi!

Naast Judokas zijn er ook vrijwilligers van Yokoten Judo op het toernooi aanwezig, want zonder vrijwilligers kan het toernooi niet doorgaan. Eddy en Gonnie Jongenelen, Tjitske en Kjell Teuling zijn al bekende gezichten op de JBN toernooien, maar deze zondag is er ook een nieuw gezicht. Hoewel René Kramer normaal op de mat staat, kan ze zeggen dat ze er nu genoeg in haar handen gehad heeft. 

Als vereniging zijn wij enorm trots op onze judoka's en de inzet van onze vrijwilligers! Wil je weten welke toernooien er nog meer zijn? Kijk dan in onze agenda!

Gerelateerd nieuws

Bereid je voor op het judo-examen!

Bereid je voor op het judo-examen!

Lesuitval in de vakanties

Vakantie en judoles

Kapsel voor judoën met lang haar - houdt de nek vrij

Judo veilig met lang haar - houdt de nek vrij

  • Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45