• Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45
Berke Bemelmans - Renée de Kramer

Berke Bemelmanstoernooi 2022

Op zaterdag 10 en zondag 11 december organiseert JudoClub Samourai Dilsen-Kinrooi het Berke Bemelmanstoernooi. Vanuit onze club speelt Renée Kramer mee in de U17 welke op zondag 11 december plaatsvindt. Er zijn per categorie medailles te verdienen voor de eerste 3 plaatsen. Er wordt gestreden volgens de regels van JudoVlaanderen. Wat?? Niet Judo Bond Nederland? Nee dit toernooi wordt gehouden in het prachtige Stockem in België.

Verdeeld over 4 matten nemen max 650 deelnemers deel aan het Berke Bemelmanstoernooi.

Met zoveel deelnemers is het hard knokken. Het Bèrke Bemelmans toernooi is namelijk een sterk bezet internationaal toernooi. Renée moet het in haar gewichtsklasse opnemen tegen 11 andere meiden, onder andere uit België en Duitsland.

Ze begint goed met een solide overwinning tegen een Belgische tegenstandster en wint met Ippon. Na een lange pauze verliest ze helaas haar tweede partij. De jongedame waarvan ze verliest is uiteindelijk poulewinnaar, dus dat is geen schande!

Het Berke Bemelmanstoernooi kent helaas lange pauzes tussen de wedstrijden. Na een nog langere pauze staat Renée tegen een Duitse judoka. In een gelijk opgaande partij is het uiteindelijk Renée die aan het kortste eind trekt.

Ondanks de twee verliespartijen kan Renée met een goed gevoel naar huis. Ze heeft laten zien wat ze in huis heeft en dat ze ook op dit niveau goed mee kan judoën. Wij zijn natuurlijk enorm trots op Renée!

Berke Bemelmanstoernooi - Renée Kramer

Gerelateerd nieuws

Bereid je voor op het judo-examen!

Bereid je voor op het judo-examen!

Lesuitval in de vakanties

Vakantie en judoles

Kapsel voor judoën met lang haar - houdt de nek vrij

Judo veilig met lang haar - houdt de nek vrij

  • Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45