• Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45
Berlicum Open 2023

Op bezoek in Berlicum

Op 23 april organiseert Judoclub Berlicum voor de 47ste keer haar jaarlijkse internationale judotoernooi voor de jeugd. Het evenement wordt gehouden in Sporthal ‘Theereheide’ in Sint Michielsgestel. Met ruim 600 deelnemers is dit een sterk (internationaal) toernooi.

Berlicum Open - Jonah en Kjell

 

Vanuit Yokoten Judo gaan Renée Kramer, Jonah Rosenbrand en Kjell Teuling naar Sint Michielsgestel. De eerste die aan de beurt is, is Jonah die de spits mag afbijten bij de jongens -15. Jonah doet zijn best maar trekt aan het kortste eind. Hij komt vandaag nét iets te kort, maar heeft wel mooie technieken laten zien.

Bij de grotere jongens zien we Kjell Teuling die in de -18 meespeelt. Hij laat zien dat hij voldoende techniek in huis heeft om met deze heren mee te kunnen. Hij laat mooi judo zien maar komt in de derde wedstrijd een tegenstander tegen die te sterk is. De tegenstander maakt een pracht van een worp wat voor Kjell het einde van de wedstrijd en het einde van het toernooi betekent.

Berlicum Open - Renée Kramer

 

Als laatste is Renée Kramer aan de beurt bij de dames -18. Ze heeft er duidelijk zin in en gaat voor een podiumplaats op het Berlicum open. Wanneer ze de derde plaats behaalt weten we dat dit in ieder geval gelukt is. Onze judoka’s hebben enorm genoten van deze dag en er veel van geleerd. Jezelf als judoka verbeteren is belangrijker dan winnen! Dus vanaf Yokoten Judo feliciteren wij alle judoka’s die hebben meegedaan.

Op 7 mei zijn een aantal Yokoten Judoka’s te vinden op het JBN Zuid Nederland Lente instaptoernooi. Bij dit toernooi wordt niet gewerkt met gewichtsklassen, maar worden judoka’s op gewicht gesorteerd en tegen elkaar ingedeeld.

Gerelateerd nieuws

Bereid je voor op het judo-examen!

Bereid je voor op het judo-examen!

Lesuitval in de vakanties

Vakantie en judoles

Kapsel voor judoën met lang haar - houdt de nek vrij

Judo veilig met lang haar - houdt de nek vrij

  • Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45