• Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45
Dutch Open Espoir 2023

Dutch Open Espoir 2023

In het weekend van 14 en 15 januari vindt het Dutch Open Espoir plaats. De hoofdsponsor van dit toernooi is Matsuru. Bijna 1200 judoka's in de leeftijd van 12 tot en met 20 jaar nemen deel.  Dit weekend strijden ze om de eerste plaats verdeeld over drie leeftijdsgroepen. Als Yokoten Judo zijn we nauw betrokken bij de organisatie van het toernooi. Niet alleen in de voorbereidingen maar ook tijdens het toernooi zijn leden en/of ouders te vinden.

Kjell Teuling

Kjell helpt op het Dutch Open Espoir voor de eerste keer mee. Hij is het hele weekend te vinden bij de wedstrijdtafels waar de scores worden bijgehouden. Dit gebeurt zowel op de computer als op een scoreformulier. Het is een zwaar weekend met heel veel wedstrijden, maar Kjell heeft het uitstekend gedaan. Hij vindt het zelfs zo leuk dat hij volgend jaar weer mee wil doen. Net als Stijn Jongenelen is hij lid van de opbouwploeg waar hij meehelpt met het wegleggen en opruimen van de judomatten. Hij heeft zijn spierballen dus goed kunnen trainen.

 

Jonah en Pascal Rosenbrand

Niet alleen Kjell is laaiend enthousiast maar ook Jonah heeft zeer goed meegeholpen met het Dutch Open Espoir. Aan het einde ziet hij er wel moe uit, maar hij heeft het zeer goed gedaan! Volgend jaar weer als het aan ons ligt! Hij wordt bijgestaan door zijn vader Pascal. Samen zijn ze, net als Kjell, aan de wedstrijdtafels te vinden. Dit is heel nauwkeurig werk, want soms volgen de scores elkaar snel op. Vul je de verkeerde score in, dan heb je weer een teleurgestelde judoka en een boze coach. Maar dit is aan Jonah en Pascal wel toevertrouwd. Op de foto zie je hoe hij uitleg krijgt van een heuse JBN scheidsrechter.

Stijn Jongenelen

Ook Stijn is actief betrokken bij het toernooi. Als een echte manus van alles is hij inzetbaar over het gehele toernooi. Tijdens het Dutch Open Espoir bedient hij het digitale scorebord en houdt hij scores bij op het scoreformulier. Ook is hij te vinden bij de toegangscontrole en assisteert hij waar mogelijk bij de weging. Maar een toernooi kan niet beginnen zonder een judomat. Samen met de opbouwploeg legt hij niet alleen de 10 matten (goed voor zo'n 1500 judomatten), maar helpt hij ook mee ze weer op te ruimen aan het einde van het toernooi.

Dutch Open Espoir 2023 Gonnie Jongenelen en Tjitske Teuling

Gonnie en Tjitske zijn lid van de JBN Districts Wedstrijd Organisatie Commissie (DWOC). De DWOC houdt zich bezig met de organisatie van wedstrijden namens de JBN District Zuid Nederland. Binnen het DWOC zijn zij mede verantwoordelijk voor de medewerkersplanning. Dit niet alleen voor het Dutch Open Espoir, maar ook voor alle districtskampioenschappen en -toernooien. Zij zorgen er voor dat er voldoende medewerkers zijn en dat alle medewerkers ingepland staan. Tijdens het Dutch Open Espoir zorgen zij er voor dat iedereen die van ver komt een hotelovernachting krijgt. Tijdens het toernooi helpen ze mee waar nodig. Op de foto zie je bijvoorbeeld Gonnie bij de paspoortcontrole voor het weeglokaal. Naast de DWOC is Gonnie ook lid van de Districts Scheidsrechters Commissie Judo (DSCJ). Binnen deze commissie regelt zij dat er voldoende scheidsrechters op het toernooi verschijnen.

Eddy Jongenelen

Eddy Jongenelen is ook lid van de DWOC, maar dan als wedstrijdsecretaris. Hij verzorgt de inschrijvingen van de judoka's bij districtskampioenschappen en -toernooien. Sinds juli 2022 heeft hij voor het Dutch Open Espoir zo'n 1200 inschrijvingen verwerkt en voorzien van een weegkaart. Daarnaast is hij het vaste aanspreekpunt voor clubs die deel willen nemen aan een JBN toernooi. Tijdens het Dutch Open Espoir begeleidt hij de accreditatie. Bij het accreditatieteam kunnen judokas weegkaarten op komen halen en coaches hun coachbandjes. Als districtssecretaris is hij lid van het management team van District Zuid Nederland en werkt hij nauw samen met de medewerkersplanning en het bestuur.

Lijkt het je ook leuk om op zo'n gigantisch toernooi mee te helpen, of wil je een keer komen kijken bij een districtstoernooi? Laat het dan weten aan Gonnie Jongenelen. Zij kan je precies vertellen wat er allemaal voor nodig is om het toernooi succesvol te maken. Ben je het tijdens de les vergeten te vragen, dan kan het natuurlijk ook via het contactformulier. Het volgende Dutch Open Espoir is op 13 en 14 januari 2024.  Wellicht tot dan?

Hier vind je trouwens de website van het toernooi.

 

Gerelateerd nieuws

Bereid je voor op het judo-examen!

Bereid je voor op het judo-examen!

Lesuitval in de vakanties

Vakantie en judoles

Kapsel voor judoën met lang haar - houdt de nek vrij

Judo veilig met lang haar - houdt de nek vrij

  • Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45