• Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45
Kruikentoernooi veel medailles

Succes op het Kruikentoernooi

Op zondag 5 februari is Yokoten Judo te vinden op het Kruikentoernooi wat geörganiseerd wordt door JKT in Tilburg. Het toernooi wordt gehouden in Sporthal Dongewijk in de Reeshof. Het toernooi begint al vroeg, maar dat is voor onze sportieve judoka's geen probleem. Voor sommigen is het hard werken maar we zien vele mooie partijen. Het hard werken wordt beloond!

MedaillewinnaarsMedaillewinnaars

Een aantal judoka's doen voor de eerste keer mee aan een groot JBN toernooi. Twee van onze judoka's kwamen uit in de -15 categorie. In deze categorie zitten judoka's van 12 tot en met 14 jaar. De grootste kanjer op het Kruikentoernooi is Milan Petter. Hij heeft vijf wedstrijden gejudood tegen groene en blauwe banders. Hoewel hij dinsdag "pas" zijn gele band heeft gehaald, weet hij een mooie derde plaats te verdienen!

Ook Jort Broekhoeven werkt er hard voor, maar komt helaas net iets te kort. Een derde plaats is dan het hoogst haalbare, maar hier mag hij terecht trots op zijn. Het is niet niks, derde worden op een groot toernooi als het Kruikentoernooi! Aaron van Kessel laat ook vandaag zien dat hij in vorm is. Van de vier wedstrijden wint hij er 3 en verdient daarmee een tweede plaats! Noah Kam en Lars de Jong spelen op dezelfde mat. Helaas verliest hij zijn beslissende partij door een scheidsrechtersbeslissing. Het scheelde dus niet veel! Noah toont heel veel respect voor de tegenstander, zoals in de les aangeleerd, maar is soms iets té lief. Hierdoor maakt hij het zichzelf moeilijker dan nodig maar weet toch nog een partij te winnen. Zowel Noah als Lars gaan met een welverdiende derde plaats naar huis.

De gebroeders Rosenbrand hebben het zwaar. Ze zijn hoger ingedeeld en hebben een zware strijd moeten leveren. Yens raakt geblesseerd en kan niet alle partijen spelen. Desondanks haalt hij toch een mooie derde plaats. Zijn grote broer Jonah speelt in de -15 en is in een hogere categorie ingedeeld. Er is namelijk een categorie voor de wat meer ervaren wedstrijdvechter en voor absolute beginners. Hij heeft op het Kruikentoernooi hele mooie wedstrijden laten zien. Door de laatste wedstrijd, in razendsnel tempo, te winnen gaat ook Jonah met een derde plaats naar huis. Siem van Vugt knalt vandaag en mag trots zijn op zijn eerste prijs!

Gerelateerd nieuws

50 puntentoernooi 2023

50 puntentoernooi

Veel deelnemers op tweede streekontmoeting

Veel deelnemers op tweede streekontmoeting

Het herfsttoernooi gaat helaas niet door

Het herfsttoernooi gaat helaas niet door

  • Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45