• Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45
JBN ZN Lentetoernooi 2023

JBN ZN Lentetoernooi

Op zondag 7 mei organiseert Judo Bond Nederland, district Zuid Nederland het Lentetoernooi. Dit is een instaptoernooi en er wordt voor de eerste keer gewerkt zonder gewichtsklassen. Judoka’s worden op basis van leeftijd en gewicht bij elkaar gezet in groepjes van 3 a 4 judoka’s. Vanuit Yokoten Judo zijn, verdeeld over vier tijdsblokken, verschillende judoka’s aanwezig. Omdat het om de ervaring gaat en niet om het winnen is er voor iedere judoka een medaille!

Voor veel judoka’s is dit het eerste toernooi waaraan ze meedoen. Zo ook voor Roby Siemons. De (gezonde) spanning is merkbaar. Robyn heeft hard moeten werken op de mat, maar heeft veel plezier beleefd deze dag en daar gaat het om.

In het tweede blok van het Lentetoernooi zijn Sem Verdaasdonk en Siem van Vugt aan de beurt. Ze mogen allebei op dezelfde mat judoën. Sem kiest voor een aanvallende techniek waar Siem laat zien dat je ook met andere technieken iets kunt bereiken.

Maar liefst drie deelnemers spelen in het derde blok. Noah Kam moet een beetje op gang komen. De laatste wedstrijd maakt hij zo’n mooie worp dat hij geen idee heeft wat er precies gebeurt. Het levert wel een Ippon op.  Senn Loonen staat op aan. Hij heeft voldoende energie en laat zien dat hij al leuke worpen kan maken. Aaron van Kessel is de laatste in het derde blok. Hij varieert enorm in technieken en dat maakt hem bijzonder. De laatste partij is de “grote finale”. De nummer één en twee van de poule hebben evenveel punten. De vorige keer verloor Aaron van deze judoka, maar nu pakt hij de winst.

Jort Broekhoven is onze laatste judoka op het Lentetoernooi en hij zit in blok 4. In de tweede partij komt hij ongelukkig terecht en kan helaas het toernooi niet afmaken. Toch haalt hij een dik verdiende derde plaats.

Het Lentetoernooi is bedoeld voor beginnende judokas die niet snel aan wedstrijden deel zullen nemen. Daarom ligt de focus niet zozeer op winnen maar op een gezellige en sportieve dag. Jezelf verbeteren als judoka is belangrijker dan winnen. In het najaar organiseert Judo Bond Nederland het Herfst instaptoernooi, wellicht tot dan!

De uitslagen van vandaag:

Goud voor Siem van Vugt en Aaron van Kessel
Zilver voor Senn Loonen
Brons voor Robyn Siemons, Sem Verdaasdonk, Noah Kam en Jort Broekhoven.

Op het Lentetoernooi werken heel veel vrijwilligers achter de schermen om er een leuke dag voor de kinderen van te maken. Vanuit Yokoten hielpen de volgende vrijwilligers mee:
Tjitske en Kjell Teuling
Pascal en Jonah Rosenbrand
Tessy van Vugt
Annemieke Broekhoven
Eddy, Gonnie, Lars en Stijn Jongenelen

 

De podiumfoto's van dit toernooi zijn binnenkort te vinden op de Facebook pagina van JBN Zuid Nederland.

Gerelateerd nieuws

Bereid je voor op het judo-examen!

Bereid je voor op het judo-examen!

Lesuitval in de vakanties

Vakantie en judoles

Kapsel voor judoën met lang haar - houdt de nek vrij

Judo veilig met lang haar - houdt de nek vrij

  • Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45