• Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45
Open Bredase Kampioenschappen

Open Bredase Kampioenschappen judo 2022

Op zondag 6 november strijden vijf judoka's mee in de 20ste editie van de Open Bredase Kampioenschappen Judo. Makkelijk zijn de wedstrijden in Breda zeker niet. Wij kijken tevreden terug op de inzet en het plezier die de judokas hebben gehad.

Vanuit meerdere grote en bekende clubs uit Nederland en België, zijn de wedstrijdselecties afgereisd naar Breda om daar te strijden voor het eremetaal. Dit zijn teams die speciaal voor wedstrijden getraind worden. Sterke tegenstanders, maar jullie kunnen zeggen op de Open Bredase Kampioenschappen te hebben gestaan!

Open Bredase KampioenschappenIn de vroege ochtend mag Renée Kramer de spits afbijten en laat in Breda een sterke vooruitgang in haar capaciteiten zien. Hou dit zo vast en de volgende keer gaat het weer beter!

Het is vooral Jonah Rosenbrand die opvalt. Het plan is om één partij te winnen. Jonah verbaast iedereen door hier in zijn eerste wedstrijd al in te slagen. Hij wint deze partij vrij eenvoudig met een verwurging. De volgende partij is helaas voor de tegenstander, maar daarna herwint Jonah zich en wint weer een aantal partijen, waarvan 2 met een vertraging. In de finalepartij om het brons verliest hij nipt. Superknap gedaan Jonah!

Zijn broertje Yens Rosenbrand speelt in het volgende blok. Hoewel hij een aantal goede acties maakt verliest hij de eerste partij. Ook bij de volgende partij komt Yens net iets te kort en zit het toernooi in Breda er voor hem op.

In het laatste blok vinden we Kjell Teuling en Stijn Jongenelen. Voor Kjell is dit zijn eerste JBN toernooi, en zeker het eerste toernooi met zulke sterke tegenstanders. Ook voor Stijn is het alweer drie jaar geleden dat hij aan een soortgelijk toernooi heeft meegedaan. Beide heren voelen de spanning toenemen. In de categorie heren -18 weet Kjell zich in Breda, met zijn 'slechts' groene band, goed staande te houden tussen de bruine en zwarte banden. Het begin is gemaakt en het smaakt naar meer. Je mag met trots terugkijken op deze dag!

Stijn Jongenelen begint zijn eerste partij met een waza-ari achterstand, maar weet de wedstrijd met een ippon naar zich toe te halen en hij pakt daarmee de winst. Een derde plaats is het hoogst haalbare vandaag.

Iedereen van harte gefeliciteerd met de op de Open Bredase Kampioenschappen behaalde resultaten!! 

Gerelateerd nieuws

Bereid je voor op het judo-examen!

Bereid je voor op het judo-examen!

Lesuitval in de vakanties

Vakantie en judoles

Kapsel voor judoën met lang haar - houdt de nek vrij

Judo veilig met lang haar - houdt de nek vrij

  • Lessen: dinsdag 17.30 - 19.30 en vrijdag 17:00 - 19:45